Hoved Behandling

www.allergoforum.ru - profesjonell allergiker lege!

Dette nettstedet er ment for personer med allergier og astmatikere, for alle som er bekymret for deres helse og deres barn, for de som har noe å dele og som trenger gode råd.

  • Liste over fora
  • Endre skriftstørrelse
  • Utskriftsversjon
  • FAQ
  • registrering
  • oppføring

Alustal mot husholdningsstøv

Alustal mot husholdningsstøv

Eldar »Sat 08. des. 2012 7:05 pm

Parapumba »Sun Dec 23, 2012 1:58 am

Eldar »søndag 23 desember, 2012 10:42 am

Lolochka »lør 26 jan 2013 12:35

Marlena »lør 26 jan 2013 18:37

Eldar »sø 27 jan 2013 12:43

Alustalmider

apotek »Fri 01 feb 2013 12:57

Fairy »ons 06 feb 2013 08:55

Clementine »søn 24 februar 2013 21:27

Hvem er nå på konferansen

Foreløpig å se dette forumet: ingen registrerte brukere og gjester: 0

Legemidlet ASIT JSC Stalliergen Staloral "Allergen ticks" - gjennomgang

Staloral "Allergen Ticks" - behandler veldig allergi mot støvmidd? Om langvarig erfaring med bruk av ASIT-behandling (oppdatert den 06/14/18)

God dag til alle!

Jeg vil skrive en anmeldelse om det fantastiske franske stoffet i det farmasøytiske firmaet JSC Stalliergen Staloral "Tick Allergen", som ga meg håp om at barnet mitt kan leve et normalt fullt liv og allergier vil falle til og med for en stund, eller til og med for alltid.

Jeg starter fra begynnelsen. Da barnet vårt ble om 3,5 år gammelt (det var 2014), begynte min mann og jeg å legge merke til at hun periodisk hoster om dagen, uansett om hun er forkjølet eller ikke. Hosten var paroksysmal og var tørr. Noen ganger var det generelt skremmende tegn: temperaturen stod opp, barnet klaget over at han hadde problemer med å puste og barneleggen, etter en annen undersøkelse (høreskader i bronkiene), diagnostiserte bronkitt, som av en eller annen grunn gikk uten å ta antibiotika. Vi dro til leger, testet og prøvde å finne årsaken til dette fenomenet, som våre leger trakk og sa at vi (mannen min og jeg) må foreskrive Afobazole, som vi alle overdriver, og vår datter er sunn ifølge analyser og bronkitt Alle barn er på grunn av den vanlige infeksjonen hentet et sted. Vi lever i en liten by-type bosetning og vi har ikke en slik spesialist som en pulmonologist (spesialist i luftveiene og lungesykdommer). Vi lærte av våre venner at det er en utmerket spesialist i vårt regionale sentrum (Krasnodar). Etter å ha konsultert en pulmonologist sa legen med nesten 100% sannsynlighet for at barnet hadde allergisk bronkitt forårsaket av noe som ennå ikke var funnet ut. En rekke tester for å identifisere allergener for å bekrefte diagnosen ble foreskrevet, og behandling ble foreskrevet for å forhindre utvikling av bronkospasme og som en konsekvens bronkial astma. Ble foreskrevet inhalasjoner med hormonmedikamentet Pulmicort to ganger daglig, og ble gitt råd om omsorg og hjelp av allergier og astmatikere. Etter at analysene ble passert og resultatene ble oppnådd, viste det seg at barnet har ekstremt høye nivåer av immunoglobulin E.

Immunoglobulin E (lgE) finnes i plasma i svært små mengder. Det er løst på hudceller, på slimhinner og basofiler. Denne gruppen av immunglobuliner er ansvarlig for forekomsten av en allergisk reaksjon. Ved å legge den til antigenet fører det til ødemer, kløe, brennende og andre allergiske reaksjoner. Hvis immunoglobulin E er forhøyet, indikerer dette penetrasjon av irriterende stoffer i kroppen eller forekomsten av en allergi mot et stort antall histaminer. For å oppnå en nøyaktig diagnose bør det utføres ytterligere blodprøver for å identifisere spesifikke antistoffer.

Antistoffer ble funnet å flått (støv, fjær og mel), eller heller vil det bli sagt til avføring. Etter det fikk vi en henvisning til Krasnodar regionale allergiske senter. Der ble vi tilordnet en allergiker som forklarte for oss at det er en moderne metode ASIT (allergen-spesifikk immunterapi), som ikke er rettet mot å lindre allergisymptomer, som for eksempel antihistaminer, men for å behandle selve årsaken til allergi.

det årsaksen allergen i form av spesialpreparert legemiddel inngår en organisme. Med økende doser slutter kroppen å reagere på patogenet fordi den ikke anser det som en fremmed farlig substans. Dette er en metode for behandling av allergiske sykdommer, på grunn av hvilke symptomene på patologien ikke bare elimineres, men kampen mot sin opprinnelige årsak, grunnlaget for den spesifikke reaksjonen av immunsystemet.

- kurere allergier ved å eliminere kroppens overfølsomhet overfor sin opprinnelige kilde. Minste mengde allergener som regelmessig injiseres i menneskekroppen i økende mengder over tid, fører til at immunforsvaret ikke lenger reagerer smertefullt på stimulansen og tar det som en fremmed agent. Gradvis eliminerer denne metoden for å behandle allergier fullstendig sykdommen.

Fordelene ved metoden inkluderer følgende:

ASIT gjør det mulig å kvitte seg med å ta antihistaminer eller redusere bruksdosen betydelig. fjerner mange ubehagelige symptomer og forbedrer livskvaliteten; hindrer utvikling av komplikasjoner fra allergiske reaksjoner; er en metode for å forhindre forekomst av allergier mot andre stoffer; når du utfører flere kurs under veiledning fra en lege - eliminerer sykdommen helt.

Ulempene med metoden er:

Begrenset utvalg av allergener; en stor liste over kontraindikasjoner til metoden; bivirkninger; aldersbegrensninger: først og fremst behandler de ikke barn yngre enn 5 år og i alderdommen bestemmes muligheten for behandling av den behandlende legen.

Det ble også forklart for oss at stoffet kan injiseres subkutant eller muntlig under tungen (det andre stoffet er dyrere, men for barn er det mer egnet, etter min mening, spesielt hvis barnet er redd for skudd). På tidspunktet for appellen til allergisten var vårt barn ikke enda 5 år gammel og ble sendt hjem med de samme avtalene som foreskrevet av pulmonologen. I seks måneder ble vi behandlet med Pulmicort, da vi byttet til Singulyar, og alle ventet på dette verdsatte 2015.

Den datteren var 5 år gammel, og vi løp til allergicenteret. Vår allergiker ga fremdriften til å gjennomføre ASIT-metoden og tilbød to stoffer: en Staloral "Allergen av ticks" drops sublingual; en annen for injeksjoner i underarmen (jeg husker ikke navnet). Et resept for Staloral "Tick Allergen" ble foreskrevet et første kurs, det er flere apotek i Krasnodar, hvor dette stoffet er levert. Vi kjøpte straks stoffet ved siden av allergisenteret. Prisen var ca 4000 tr.

Staloral er solgt på resept, en forutsetning er at det finnes kaldelementer når du transporterer stoffet, siden det alltid må lagres i kjøleskapet.

Oppbevares og transporteres ved temperaturer fra 2 til 8 ° C.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Det var 3 flasker i medisinboksen til startkurset: to med lilla lokk, en dose på 300 IR / ml og en med et blått deksel, en dose på 10 IR / ml (fra en flaske med et blått deksel og et ASIT-kurs begynner), samt bruksanvisninger. Instruksjonene inneholder all nødvendig informasjon om stoffet.

Dermatophagoides pteronyssinus, Dermatophagoides Farinae Mite allergen ekstrakt i like store mengder 10 IR / ml *, 300 IR / ml.

natriumklorid, glyserol, mannitol, renset vann

* IR / ml - Reaktivitetsindeks er en biologisk standardiseringsenhet.

Allergen-spesifikk immunterapi (ASIT) hos pasienter med allergisk reaksjon av type 1 (IgE-mediert), lider av rhinitt, konjunktivitt, mild eller moderat bronkialastma og overfølsomhet mot husstøvmider (D.pteronyssinus, D.Farinae).

Immunoterapi kan utføres for voksne og barn fra 5 år.

- Overfølsomhet overfor ett av hjelpestoffene (se listen over hjelpestoffer);

- autoimmune sykdommer, immunkomplekse sykdommer, immunodeficiencies;

- ukontrollert eller alvorlig bronkial astma (tvungen ekspiratorisk volum 70%);

- terapi med beta-blokkere (inkludert lokal terapi i oftalmologi);

- alvorlige inflammatoriske sykdommer i munnslimhinnen, for eksempel erosiv-ulcerativ form av lichen planus, mykoser.

Dosering og administrasjon:

Effektiviteten til ASIT er høyere i tilfeller der behandling påbegynnes i de tidlige stadiene av sykdommen.

Doserings- og behandlingsregime

Doseringen av legemidlet og skjemaet for bruk er det samme for alle aldre, men kan endres avhengig av pasientens individuelle reaktivitet.

Den behandlende lege justerer doserings- og behandlingsregimet i samsvar med de mulige symptomatiske endringene i pasienten og den individuelle responsen på legemidlet.

Behandlingen består av to trinn: initial og vedlikeholdsbehandling.

1. Initial behandling begynner med daglig inntak av en konsentrasjon på 10 IR / ml (blått kapsel på flasken) med ett enkelt klikk på dispenseren og gradvis øke daglig dosering til 10 klikk. Ett klikk på dispenseren er ca. 0,1 ml av legemidlet.

Deretter bytter de til et daglig inntak av legemidlet i en konsentrasjon på 300 IR / ml (lilla hett på hetteglasset), ved å starte med ett trykk og gradvis øke antall presser til det optimale (godt tolerert av pasienten). Første etappe kan vare 9-21 dager. I denne perioden er maksimal dosering nådd, individuell for hver pasient (fra 4 til 8 trykk av et preparat med en konsentrasjon på 300 IR / ml daglig), og deretter fortsett til andre trinn.

2. Vedlikeholdsbehandling med konstant dose ved bruk av et hetteglass med en konsentrasjon på 300 IR / ml.

Den optimale dosen oppnådd i første fase av innledende terapi fortsetter å bli tatt i andre trinn i vedlikeholdsbehandling.

Anbefalt diett: 4 til 8 trykk på dispenseren daglig eller 8 trykk 3 ganger i uken.

Vedlikeholdsbehandling anbefales i 3-5 år.

Hvis forbedringen ikke kom etter det første behandlingsåret, bør ASITs hensikt vurderes.

På samme dag ble den første sublinguale dråpen, fra en flaske med en blå hette, i henhold til instruksjonene, droppet inn i behandlingsrommet av legen ved legekontoret. Jeg la ikke merke til forverringen av barnets tilstand, vi bodde i midten i omtrent en time, bare i tilfelle, og gikk hjem (og oh, hvor langt mer enn 200 km går vi). En forutsetning etter å ha tatt stoffet er å spise godt, barnet har spist, hun følte seg godt og munter hele veien. Neste morgen, på en tom mage, gjentok vi prosedyren, bare lagt til en annen dråpe, og fortsatte så i henhold til instruksjonene... Vi avsluttet første kurset etter 6 dager og byttet til en støttende (hetteglass med lilla lokk). To bobler som støtter kurset, tar hensyn til resepsjonen 3 ganger i uken for 8 dråper, vi hadde ca 3 måneder. Da kjøpte vi mer og mer.

Vi kjøpte forskjellige pakker med Staloral "Allergen Ticks" som støttes av to og fem flasker hver, avhengig av om vi har penger (den siste tiden for en pakke med 5 flasker ga mannen 9.500 rubler, men det varer lenge).

I 2017 endret dispenseren på hetteglassene og på grunn av dette må stoffet nå senkes 2 ganger mindre, ikke 8 dråper, men 4 (dette er angitt i den nye instruksjonen). For å være ærlig, likte jeg den gamle dispenseren mer. Og i løpet av 2015, generelt på grunn av sanksjonene, var det forstyrrelser i leveringen av stoffet, og vår allergiker rådet oss til å strekke hvert hetteglass så lenge som mulig, og redusere dosen til 2 ganger i uken (bare ikke slutte å ta). Vi opplevde denne gangen og det var ikke flere forsyningssvikt, men vi kjøper fortsatt stoffet på forhånd, om mulig.

Siden 2015 har vi vært på ASIT-terapi, nå er det 2018. Har vi sett forbedringer? Selvfølgelig, ja! Ca. tre måneder etter den første opptaket, stoppet barnet å plage hoste, allergisk bronkitt forsvant, vi bruker ikke lenger antihistaminer og hormoner (bare noen ganger Avamys i nesen, hvis det var sterk kontakt med allergenet). Datteren min gikk til første klasse, nesten ikke syk. Selvfølgelig, vi ser et hypoallergent regime hjemme. Jeg vasker sengetøysproduktene minst en gang i uken, ved en temperatur ikke lavere enn 60 grader; hver dag gjør jeg en våtrengjøring; kastet alle tepper, tepper, myke leker og fjærputer; Jeg behandler madrasser og polstrede møbler hver sjette måned ved hjelp av anti-tick remedies (spray: Allergoff, Easy Air, ADMS), jeg kjøpte antiallergiske beskyttende deksler på madrassen og pute på barnet. Dyner og puter bare fra syntetiske fyllstoffer, tørket om sommeren i solen, om vinteren fryser i kulde. Også i barnehagen kjøpte en luftfukter, og jeg prøver å overvåke fuktigheten (ikke mer enn 45%) og lufttemperaturen (ikke høyere enn 21 grader). Selv med barnet, gjør vi gymnastikk hver dag på Strelnikova, hvis noen er interessert [link]. Nylig oppdaget jeg et annet godt naturlig middel basert på probiotika for å redusere støv i huset og forhindre sykdommer.

Men de tristeste og mest uklare spørsmålene til meg er: "Hva skjer når vi er ferdig med kurset? Ikke return de triste symptomene? "Legene kan ikke gi svar på dem, ingen garantier er gitt, sier de, prosentandelen som sykdommen kommer til å gå ned er veldig høy. De sier at i dag ASIT er den mest effektive metoden, og har ennå ikke oppfunnet noe annet. Om sommeren planlegger jeg å gå tilbake til Center of Allergology and Immunology i Anapa, jeg vil få råd fra sine spesialister og samtidig la barnet puste i sjøluften - det er så kult. Jeg lever i håp om det beste, og plutselig vokser mer.

Hvis noen har det samme problemet, vil jeg være glad for å snakke, dele råd eller lytte til din positive eller negative erfaring med å bruke dette stoffet. Still spørsmål.

Oppdater gjennomgang 06/14/2018

Å observere statistikken med synspunkter på mine vurderinger, la jeg merke til at denne anmeldelsen er lest av folk (tilsynelatende som har samme helseproblemer), og det er for disse personene at jeg oppdaterer det i dag.

I slutten av mai har barnet, på jakt etter svar på spørsmålene vi er interessert i, om videreføring av ASIT-behandling og generelt for å motta ytterligere råd fra en annen allergist enn den som fører oss i Allertia-senteret i Krasnodar, til "Center of Allergology and Immunology" i Anapa. Vi bestilte en allergiker på forhånd via telefon funnet på deres offisielle nettside. Det allergiske senteret selv ligger i byggingen av et lite forretningssenter "Prestige" i andre etasje.

Vi ble mottatt av en allergistimmunolog, og vi spurte om alt som interesserte oss, en doktorsavtale koster 1000 rubler, men jeg var 100% fornøyd (en meget kompetent spesialist, tydelig forklarer). Hun sa at ASIT bør fortsette til barnet har gjennomgått alle symptomene, da kan det stoppes (det kan være 4 eller 5 år, vi har vært hos ASIT i 3 år).

Deretter hadde vi et spørsmål om det faktum at barnet klager etter kortsiktig smerte i magen etter å ha tatt subquinal dråper. Som hun svarte at for å unngå dette, praktiserer de i sitt allergiske sentrum et helt annet inntak av SLASIT (subninal ASIT), ikke i tom mage om morgenen, men før drømmer og alltid etter måltider (senest 2 timer). Hun sa at hvis magen vondt, betyr det at en allergisk reaksjon på stoffet sprer seg til magehinnene i magen og det blir betent, noe som kan forårsake katastrofale konsekvenser (gastritt og magesår). Jeg vedlegger et notat som hun ga oss, kanskje noen nyttige.

Veldig interessant, jeg fant poengene i treningshåndboken før og etter ASIT, vi visste ikke engang om det. Jeg vedlegger et annet notat.

Vi begynte å dryppe SLASIT (2 uker har gått), som legen opplyste oss, og smerten i magen etter å ha tatt mye mindre, forstyrrer det ikke barnet.

Selv ved senteret fortalt legen oss om en utmerket analyse (smøre fra en nese på cytologi, som kan avgjøre om et barn har en kald eller rennende nese eller resterende snø etter adenoiditt). Nylig plager problemet med inflammerte adenoider oss ofte, og vi vet ikke lenger hva som forårsaket vår endeløse snot. Også legen fortalte om bruk av Avamys og advarte om at det under en kald sykdom ikke burde brukes i alle fall (den negative mikrofloraen fra den vil trives enda mer, fordi den undertrykker immunitet i nesen).

Og det viktigste er hvorfor vi dro til dette senteret - dette er autosoterapi. For de som ikke kjenner denne injeksjonen, er et spesielt serum laget av renset blod, pasienten, som hjelper kroppen til å takle mange sykdommer (inkludert allergier) og styrke immunsystemet (som er interessert i google det mer detaljert på Internett). Forløpet av dette serumet 12 injeksjoner, i mai koster 4100 ror. Når mer tid går og resultatet er synlig, vil jeg skrive en egen anmeldelse om autosoterapi, men for tiden er kurset fullført, men resultatet er uforståelig, ikke mye tid har gått.

Mens jeg ikke har noe mer å legge til, vil jeg legge til en anmeldelse, spør hva som er interessant, jeg vil gjerne svare på alle.

Alustal allergener - en gjennomgang av medisiner for subkutan ASIT

I dag finnes det en teknikk som i de fleste tilfeller gjør det mulig å glemme allergier for alltid - allergen-spesifikk immunterapi (ASIT). For implementering er det nødvendig med spesialmedikamenter - allergener i flasker ". De blir introdusert i kroppen som en serie med vaksinasjoner, noe som resulterer i at immunsystemet slutter å reagere voldsomt på denne stimulansen. Et av disse stoffene er allergifremkaldende Alustal.

Alustal er ikke et eneste allergen. Dette er det generiske navnet på en gruppe medikamenter. Produksjonsfirma Alyustal - Stallergenes Greer (Stalleggen Greer) - Selskapet opererer i 75 land, med hovedkontor i Storbritannia, og datterselskapet Stalliergen, Frankrike. Dette selskapet er hovedsakelig engasjert i samarbeid med Russland.

Ikke alle produktene er representert i vårt land. Men her er en liste over de enhetene fra Alustal-serien som kan kjøpes i Russland:

  • Alustal "Allergen av husstøvmider";
  • Alustal "Allergen enggressgress pollen."

Alustal "Allergen meadow grass"

Korn - en omfattende vegetabilsk familie, den inneholder om lag 12 tusen arter, hvis representanter finnes i torg og parker. Gress tilhører vindbestøvte planter, derfor i blomstringsperioden bæres pollen av vinden over lange avstander. Det er på grunn av denne funksjonen at allergier er vanlige.

  • natriumklorid,
  • fenol,
  • aluminiumhydroksyd,
  • mannitol,
  • Spesielt vann til injeksjoner.

Legemidlet er en suspensjon for administrasjon under huden i behandling av allergier ved bruk av ASIT. Tilgjengelig i 5 ml hetteglass. Pakken inneholder 4 flasker.

  • 0,01 IR / ml - grå hette.
  • 0,1 IR / ml - gul cap.
  • 1,0 IR / ml - grønnhette.
  • 10 IR / ml - blå hette.

Pakken inneholder også bruksanvisninger.

Den eksakte algoritmen for eksponering av allergenet for menneskekroppen er ikke fullt ut forstått. Bevist følgende:

Tilbakemelding på allergen Alustal meadow urter (kilde: otzyvy.pro/reviews/otzyvy-alyustal-allergen-pylcy-lugovyh-trav-73395.html)

  1. reduserer reaktiviteten til celler involvert i allergier;
  2. blokkering av IgG antistoffer vises;
  3. reduserer nivået av IgE-antistoffer i blodplasmaet.

Det har blitt fastslått at behandlingen er mer effektiv hvis den starter i de første stadiene av sykdommen.

Indikasjonen for bruk av legemidlet er en allergi mot gresspollen, hvorav ekstrakter ble brukt til fremstilling av legemidlet. Det er mulig å utføre ASIT ikke bare for voksne, men også for barn fra fem år.

Kontra

  • Individuell intoleranse mot hjelpestoffer som finnes i preparatet.
  • Sykdommer av autoimmun natur, immunodefekt.
  • Tilstedeværelsen av ondartede svulster.
  • Bronkial astma i alvorlig form.
  • Nyresvikt.
  • Graviditet og amming.

Egenskaper ved behandling

ASIT bør utføres av en allergiker på et kontor med et sett anti-sjokk-stoffer, antihistaminer, kortikosteroider, beta-adrenerge mimetika. Etter injeksjonen skal pasienten være på legekontoret i minst en halv time. Etter introduksjonen av legemidlet er det nødvendig i løpet av dagen å avstå fra fysisk og følelsesmessig stress.

Før du bruker produktet, er det nødvendig å sørge for at det er lagret riktig og at holdbarheten holdes. Til injeksjon brukes en 1 ml tuberkulinsprøyte. Legemidlet injiseres subkutant i øvre del av skulderen.

Det er viktig å sørge for at doseringen observeres nøyaktig!

Injiseringer gjøres hver uke, med en konsentrasjon på 0,01 IR / ml eller 0,1 IR / ml, avhengig av styrken av den allergiske reaksjonen. Doseringen øker gradvis og når 0,8 ml, med en konsentrasjon av legemidlet 10 IR / ml. Det er mulig å endre doseringen, avhengig av hvor godt pasienten tolererer stoffet.

Etter 15 dager med innledende terapi, fortsetter de til et vedlikeholdskurs (0,8 ml med en konsentrasjon på 10 IR / ml). I blomstringen av urter blir doseringen halvert. I dette tilfellet er injeksjonsfrekvensen.

  1. De første 2 månedene av behandlingen - en gang hver annen uke.
  2. I etterfølgende tid - en gang hver to til seks uker (intervallet mellom injeksjoner er ikke mer enn seks uker).

Den totale behandlingsvarigheten er fra tre til fem år. Hvis effekten ikke observeres, er det nødvendig å løse spørsmålet om å anbefale ytterligere allergenbehandling.

Alustal "Allergen ticks"

Dette legemidlet, som forrige, er tilgjengelig i form av suspensjon for subkutan administrering. Reaktivitetsindeksen kan være forskjellig - 0,01, 0,1, 1, 10.

hvem behandlet allergi med ASIT-metoden? TESTIMONIALS

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å legge igjen en kommentar.

Opprett en konto

Registrer deg for en konto. Dette er enkelt!

Logg inn

Er du allerede medlem? Logg inn her.

Aktivitetstape

avatarer)

Mosik kommenterte unika17s spørsmål i spørsmål

Kashi etter året

OlushkaMov kommenterte et spørsmål fra Mariashka26 i spørsmål

Etter overføring - modus, velvære, utslipp, etc.

Mandarinka88 svarte på en bruker Alenka_Pelenka // i Reproduktive teknologier: AI, ECO, ICSI

Mars strips vil bringe de som er veldig, veldig mye venter!

Anastasia36 svarte på en bruker ий п tema)) i Om grafene

ECO i UKRAINA

ღ ♥ ஐ 1 ♥ ● • // S. med en overraskelse // • ● ♥ 1 ஐ ♥ ღ svarte på et emne på Alenka_Pelenoks bruker // i Reproduktive teknologier: AI, IVF, IKSI

Innebygd serie

Ledisumerki kommenterte et * PregnOlya * spørsmål i spørsmål

Senk 8 tann. Hva å gjøre (Foto øyeblikksbilde)

Nakabyaka kommenterte 1katerinas spørsmål i spørsmål

Eggløsningstimulering

SkyM svarte på Irinas emne i eggløsning og alt om det

E74A4DB0-3C6E-485E-80B1-FACD3A5478E0.jpeg

Ailinn kommenterte et bilde i Nastassja27s brukergalleri i False Positive Tests

Planlegger graviditet 1 år

Ledisumerki kommenterte en bloggoppføring for brukeren Tosina_Tips for en planlagt graviditet 1 år

Ingen allergier!

medisinsk referanse bok

Asit vurderer bivirkninger

Hva er allergen-spesifikk immunterapi (ASIT)? Artikkelen gir et uttømmende svar på dette spørsmålet og forteller ikke bare om terapeutens formål, metoder og mekanisme, men berører også emner som effekt, sikkerhet, indikasjoner og kontraindikasjoner, hensiktsmessig bruk, narkotika som brukes, bivirkninger og kostnaden av ASIT.

Allergen-spesifikk immunterapi er prinsippet om allergisk behandling, basert på langvarig administrering til pasienten til et allergen som overfølsomhet er funnet.

Hovedmålet er desensibilisering, eller en reduksjon av følsomhet overfor det administrerte allergenet. Terapien kalles allergen-spesifikk, fordi den senker kroppens følsomhet bare for injeksjonen av allergenet. På grunn av det faktum at effekten av et allergenekstrakt ligner en vaksine, kalles allergenpreparater også for en allergen-vaksine.

I motsetning til farmakoterapi, som virker på individuell patogenese, forhindrer utviklingen av allergi symptomer, fjerner ikke årsakene til sykdommen, og er derfor en midlertidig tiltak, endrer ASIT kvalitativt mekanismen til immunresponsen mot allergenet, og etter behandlingsforløpet varer effekten i flere år.

Spesiell desensibilisering, allergivaksinering, allergispesifikk vaksinasjon.

Effekten av ASIT fra allergier bekreftet av WHO-studier, og hvis følgende betingelser er oppfylt, når den i gjennomsnitt 80%:

Ved passering av tre eller flere kurs, når effektiviteten 95%.

Resultatet er også påvirket av pasientens alder: I en alder av fem til elleve år er det en positiv effekt i 94,2% av tilfellene, hos barn over elleve - i 83,6%.

Virkningsmekanismen for allergen-spesifikk immunterapi

For å forstå hvorfor ASIT er så effektiv og har slike fordeler over farmakoterapi, er det nødvendig å se nærmere på skjemaet og virkemekanismen for den beskrevne terapi.

Før en ASIT gjennomføres, gjennomgår en pasient en blodprøve med en definisjon av en leukocyttformel, urinalyse, en biokjemisk blodprøve, antistoffer mot hepatitt, HIV, RW. Ifølge vitnesbyrd om EKG, FVD, ultralyd og en rekke andre tester.

Testing utføres også for å bestemme hvilken pasient som har økt respons på hvilket allergen. Etter dette blir det testet for følsomhet overfor terapeutisk form av allergenet.

Deretter starter kurset selv ASIT, som gjennomføres i to faser.

  1. Første fase begynner med innføring av en liten dose av legemidlet, som gradvis øker til det maksimalt akseptable tolerable nivået (optimal dose).
  2. I den andre fasen administreres den optimale dosen jevnlig gjennom det meste av kurset ASIT. I dette tilfellet er doseringen avhengig av type og styrke av allergenet, administreringsveien og pasientens individuelle respons.

Under behandling forårsaker et permanent allergeninntak en omlegging av immunsystemet, det vil si normaliserer, og med gjentatte kurs reduserer nivået av spesifikke E-immunglobuliner (lgE) involvert i umiddelbare allergiske reaksjoner, stimulerer produksjonen av G-immunoglobulin som binder allergenet, hemmer frigjøring av allergimidlere.

Generelt forekommer slike endringer i alle elementer i immunsystemet involvert i dannelsen av en allergisk respons. Som et resultat er mottakelsen av immunitet mot dette allergenet betydelig redusert, noe som er målet for ASIT.

Slike ASIT-metoder brukes som:

  • Injeksjon. Legemiddeladministrasjon skjer ved subkutan injeksjon.
  • Non-injisering. Oral ASIT (dråper, tabletter, kapsler), sublingualt, intranasalt (vandig løsning eller pulver), endobrokial (i væskeform eller pulverform).

Ifølge resultatene av studier utført av professor O. M. Kurbacheva, er injeksjon og sublingual ASIT ikke dårligere i effektivitet til hverandre. Samtidig har subkutan terapi et større antall bivirkninger, inkludert alvorlig.

Ordninger for ASIT for allergi

Classic, designet for en periode på 10 måneder til 3-5 år, med en pause mellom introduksjonen av allergenet fra dager til måneder;

En slik behandling utføres på en poliklinisk basis, dvs. hjemme. Vanligvis i løpet av behandlingen oppstår ingen alvorlige komplikasjoner eller bivirkninger, derfor er det ikke behov for døgnetids tilsyn.

Kort sikt:

  • Accelerert system: subkutane injeksjoner av legemidlet 2-3 ganger daglig;
  • Fulminant: Den nødvendige dosen av allergenet administreres subkutant i tre dager, hver tredje time i like deler med adrenalin.
  • Støtemetode: varighet - en dag, subkutane injeksjoner av allergen og adrenalin blir gjort hver annen time.

Kortsiktig ASIT utføres på sykehuset og kombineres med mottak av antihistaminer.

Litt om garantier

For allergen-spesifikk immunterapi til arbeid er 1 kurs ikke alltid nok. Det skjer at du trenger 2, 3 eller flere repetisjoner. Ingen kan garantere effektiviteten av behandlingen på forhånd.

Det er noen særegenheter av ASIT i anafylaktiske reaksjoner på gift av stikkende insekter. Behandlingen inkluderer forholdsregler mot insektbitt. En allergisk person bør bære:

  1. Et allergisk pass som inneholder navn, telefonnummer, hjemmeadresse, diagnose og instruksjoner for bruk av antisjokksettet.
  2. Settet inneholder sprøyter, epinefrinoppløsning, et antihistamin og et systemisk glukokortikoid. I perioden med insektaktivitet er et konstant inntak av antihistaminer ønskelig.

Mat for ASIT bør være hypoallergen, så vel som livet. Og uten feil i kostholdet, stimuleres kroppen, dosene beregnes strengt etter helsetilstanden og tilstanden til personen.

Hvis du ikke forandrer din livsstil (i hvert fall på scenen for å øke dosen), kan den riktige effekten av terapi ikke være.

Vi anbefaler deg å se tydelig viser mekanismen for en allergisk reaksjon, samt generell informasjon om hvordan ASIT-behandlingen utføres.

Legemidler som brukes i allergen-spesifikk immunterapi

I løpet av ASIT brukes følgende allergenstandarder:

  • AU (Allergi-enheter) - utviklingen av USA.
  • BU (Biologiske enheter) - europeisk utvikling. Reaktivitetsindeks (IR) er et av de viktige eksemplene på denne standardiseringen.

Det finnes flere former for medisiner for ASIT

  • Vann-salt ekstrakter;
  • Allergoider oppnådd ved polymerisering;
  • Allergens for PCA;
  • Allergens for SLASIT.

Noen av dem vil bli diskutert nedenfor.

Disse er hovedsakelig innenlandske preparater for ASIT, produsert av NPO MicroGen Company (injiserbare preparater av pollen av eik, bjørk, etc.).

Denne gruppen inkluderer stoffet "Antipollin" produsert i Kasakhstan. Det er "vaksiner" mot pollen av ugress og enggress, trær, malurt og husstøv.

Dette inkluderer for det meste importerte produkter. Blant dem er:

  • Diater Laboratoriors (Diater), Spania. Det er mer enn 25 allergener, både enkelt og i kombinasjon;
  • Lais, Italia: Lais Dermatophagoides (Lais Dermatophagoid) - En blanding av husstøvmite allergener; Lais Grass (Grass Grass) - pollen av gressgress.
  • Stallergenes (Stallergen), Frankrike. Selskapet har også en stor mengde forskjellige "vaksiner". Blant dem er:
    • Allergene Staloral for sublingual ASIT;
    • Fostal og Alustal for subkutan ASIT;

Hver pakke med stoffet har egne instruksjoner, men minimumsdosene bestemmes av legen på grunnlag av undersøkelsen, resultatene av tester av hver enkelt pasient, alder, generell tilstand og grad av allergiske fenomener.

I tillegg til allergener, som er naturlig forekommende molekyler som finnes i naturen, brukes også allergi.

Allergi modifiserte molekyler som har redusert evne til å binde til E-immunglobuliner, noe som reduserer sannsynligheten for bivirkninger.

De fleste allergi er polymerer. Imidlertid er LAIS-allergoidet, fremstilt av virkningen av kaliumcyanat på allergenet, en monomer, og som et resultat kan det administreres sublinguelt.

De mest brukte stoffene er allergener av gress og trepollen, støvmidd og dyrehud.

Allergispesifikke immunterapi ASIT kan utføres med 2 typer allergener, og med samme effektivitet som med en (ifølge forskningen fra professor OM Kurbacheva).

Kontraindikasjoner for

Kontraindikasjoner for ASIT fra allergier ved sublingual, oral og parenteral metoder:

  • Oncology;
  • Autoimmune sykdommer, immunodefekt;
  • Alvorlige psykiske lidelser;
  • Manglende evne til å overholde behandlingsregime
  • Alder mindre enn fem år;
  • Sykdommer i kardiovaskulærsystemet i dekompensasjonsstadiet (på grunn av umuligheten av sikker bruk av adrenalin);
  • Bronkial astma i alvorlig form, ikke egnet til symptomatisk behandling.
  • Graviditet og amming krever råd fra lege for å fortsette behandlingen.

Det er også umulig å utføre mot bakgrunnen av behandling med p-blokkere:

Og tar MAO i kombinasjon med sympatomimetikk:

I tillegg bør det være en sunn skjoldbruskkjertel - og ASIT kan utføres.

Det er også midlertidige kontraindikasjoner:

  • Forverring av de viktigste eller beslektede sykdommer, patologier;
  • vaksinasjon;

Når slutter de å utføre ASIT:

  • Alvorlige reaksjoner på behandlingen;
  • Manglende evne eller uvilje til å fortsette behandlingen;
  • Positiv terapeutisk effekt etter flere ASIT-kurs.

Med sublingual ASIT går stoffet direkte inn i munnhulen, derfor bør følgende punkter vurderes. Bør ikke være:

  • munnskader, sår eller erosjon;
  • åpne sår i munnen;
  • inflammatoriske sykdommer, blødende tannkjøtt.

Spørsmålet om vaksinering er viktig fordi ASIT-behandling innebærer fornøyde lange kurs som kan overlappe planlagte aktiviteter for å forebygge farlige sykdommer. Hva å gjøre hvis behovet for å besøke vaksinasjonsrommet "fløy ut av hodet mitt"? Situasjonen er helt løsbar hvis man overholder en rekke forhold og anbefalinger.

Først av alt, må du sette berømmelsen til legen din. Avhengig av situasjonen, vil han forklare hvordan man gjør det bedre i en bestemt situasjon. For eksempel, hvis du bare planlegger å starte behandling med ASIT-legemidler, bør vaksinering gis minst en måned før behandlingsstart.

Hvis du er i ferd med å rekruttere maksimal terapeutisk dose av legemidlet, bør du avstå fra vaksinering.

Under vedlikeholdskurset er vaksinering mulig, men bare hvis det behandles uten avbrudd i tre år eller mer, men du må også følge disse retningslinjene:

  • Ikke bruk ASIT-legemidler og bli vaksinert samme dag;
  • Etter at du har mottatt ASIT allergenet, kan du motta vaksinen ikke tidligere enn i en uke;
  • Fra datoen for vaksinering til neste dose av ASIT, må minst tre uker passere (og dette er i fravær av bivirkninger)
  • Ved en sublinguell metode for ASIT, på stadiet av vedlikeholdsbehandling, er det nødvendig å midlertidig suspendere bruken av allergenet. Ordningen er som følger: 3 dager før vaksinering, ikke bruk stoffet, også på dagen for prosedyren og i de neste to ukene etter vaksinering.

Som nevnt, utføres ASIT under graviditet bare etter skjønn fra legen. Venter på barnet, generelt sett, er en relativ kontraindikasjon for oppførselen av denne terapien.

Faktum er at det ikke er studier som pålidelig bekrefter sikkerheten til denne metoden, for det første for kvinnen selv.

Immunsystemet til en gravid kvinne oppfører seg annerledes enn i en normal tilstand. På den ene siden er det sterkt svekket, på den annen side er det preget av økt reaktivitet. Derfor er det ganske vanskelig å forutsi kroppens respons på det administrerte allergenet. I tillegg er det ingen data om hvor trygg denne teknikken er for fosteret, om introduksjonen av en stimulus ikke vil påvirke veksten og utviklingen.

Det er fare for systemiske reaksjoner som kan føre til abort.

I denne forbindelse, når de planlegger et barn, fullfører de dagens ASIT-kurs, hvis det var, og den nye starter ikke før graviditeten er løst. Hvis det skjer i løpet av behandlingen, bør legen vurdere tilstanden til kvinnen, forholde seg til risiko og fordeler, og avgjøre om det er behov for fortsatt behandling.

For barn er ASIT ofte en redning fra allergi. Deres immunitet er utrolig "sårbar", spennende, og allergier i denne kategorien av befolkningen er ofte vanskeligere, å bli kvitt det er ikke så lett. Dessuten kan ikke alle antihistaminer tas i en øm alder. Derfor, barndom og alvorlige allergier - en direkte indikasjon på immunterapi.

Det utføres imidlertid ikke av de som er under 5 år (i sjeldne tilfeller - 4) år.

Selvfølgelig kommer sikkerheten først under behandlingen.

Ved utførelse av allergen-spesifikk immunterapi kan både lokale og systemiske bivirkninger forekomme.

Foto: Rhinitt er mulig som en av bivirkningene av allergiske allergier

Lokale manifestasjoner i injeksjonsområdet:

Oftest forekommer disse symptomene innen en halv time etter prosedyren. I så fall juster dosen (nedover) av det injiserte allergenet.

Med sublingual ASIT kan lokale reaksjoner oppstå som kløe, brennende i munnen, samt hevelse av slimhinnen og tungen.

Systemiske manifestasjoner som forekommer utenfor legemiddeladministrasjonsområdet inkluderer:

  1. Lungene: rhinitt, kløende nese, vannet øyne, tørr hoste, ondt i halsen.
  2. Medium: Pustevansker, kløe og utslett på kroppen, hodepine, smerte i leddene, feber.

Det skal bemerkes at alle systemiske manifestasjoner er godt kontrollert og stoppet, hyppigheten av forekomsten deres er ikke mer enn 10%. Alvorlige reaksjoner er sjeldne - anafylaktisk sjokk, angioødem (forekomstrate opptil 0,001%). I dette tilfellet er det nødvendig å revidere behandlingsprogrammet i henhold til ASIT-metoden.

Forresten, for hele perioden av den sublinguelle ASIT i Russland var slike saker ikke registrert.

Verdt å vite - analysen av systemiske reaksjoner viser at i det overveldende antall tilfeller de oppsto på grunn av avvik fra de aksepterte reglene for å utføre ASIT, nemlig:

  • Overtredelse av ASIT-protokollen:
    • en feil i doseringen av allergenet;
    • bruk av allergen fra en ny flaske (overgang til en annen serie med en annen allergenaktivitet);
    • administrasjon av stoffet til pasienter med bronkial astma under kliniske manifestasjoner av sykdommen;
    • innføringen av en annen terapeutisk dose av allergenet mot bakgrunnen av forverring av sykdommen (inkludert ikke bare allergisk);
  • Ekstrem høy grad av pasient overfølsomhet (dette er ikke forbundet med utilstrekkelig justert dosering);
  • Samtidig bruk av betablokkere.

I praksis er bruk av ASIT svært vanlig.

Det er også bivirkninger statistikk.

For eksempel registreres forekomsten av anafylaktisk sjokk for innføring av allergener bare i 0,0007% tilfeller (1 i 146010 injeksjoner med injeksjonsmetoden for ASIT).

Men oftest forekommer slike reaksjoner dersom behandlingen ikke er gjort av en allergiker, men av en generell utøver som ikke har spesiell kunnskap på dette feltet.

Derfor den logiske konklusjonen. For å unngå negative konsekvenser er det nødvendig å gjennomgå behandling under forholdene til et medisinsk kontor eller sykehus. Behandlingen bør være en allergiker med riktig nivå av ferdighet.

Nå er prosedyren utført i nesten alle typer allergier. Det anses som det mest effektive hos pasienter med sesongbestemte allergier (pollinose). Hvis du er allergisk mot ambrosia, kornpollen, etc. Hvorfor?

Faktum er at en av de mest akutte problemene er kampen mot pollen allergener. Hvis du ikke kan kommunisere med katten og ikke "møte" med allergier, er det nesten umulig å løpe bort fra pollen.

I denne sammenheng har forskning om behandling av pollinose blitt utført i lang tid. Og de optimale forholdene mellom komponenter, doser og behandlingsprogrammer er avledet.

I tilfelle av allergi mot mugg, så vel som om allergenet er et kryss (dvs. bekjempelse av husholdnings allergener), er ASIT også ganske effektivt. Blant stoffene er det blandinger som bekjemper allergi mot flått, samt sopp (støvallergi). Spesielt tilbyr selskapet Diather mer enn 5 "vaksiner" mot disse allergenene - både monopreparasjoner og kombinasjoner av 2, 3 og til og med 4 stimuli. Terapi vil være svært effektiv.

Katt som et sterkt allergen er et problem for mange, spesielt barn. Behandling av overfølsomhet overfor disse kjæledyr endes vanligvis i suksess.

Men det er fortsatt ikke tilstrekkelig effektivt middel for matallergi.

Også på portalen Nadezhda Viktorovna besvarte vanlige spørsmål om sublingual ASIT. Betraktet regler for opptak allergen - hvorfor det er slik, og ikke ellers. Spørsmål mottakets varighet og effektivitet.

Kostnaden for kurset ASIT består av å konsultere en allergiker, en hudtest for sensitivitet for allergener og prisen på stoffet selv.

Å si at gjennomføringen er billig, det er umulig. Generelt kan kostnaden for immunterapi for allergi nå titusenvis av rubler, men med fremtidsutsikter er det ikke så kritisk, siden behovet for antiallergiske stoffer forsvinner, som kompenserer for kostnadene ved ASIT.

Nedenfor kan du se eksempler på kostnadene ved prosedyren i en av klinikkene i Moskva (prisene kan variere avhengig av valutakursen).

Er det mulig å bruke ASIT fra allergi gratis, i henhold til OMS policy?

Dette er vanskelig å dømme. Føderal lov nr. 326 "På obligatorisk medisinsk forsikring av borgere" spesifiserer ikke en spesifikk liste over tjenester som medisinske organisasjoner er pålagt å yte uten betaling fra pasienten. Alt avhenger av det territoriale programmet for statsgarantier.

Svar på vanlige spørsmål

Nedenfor finner du svar på vanlige spørsmål som gjelder pasienter og de som bare planlegger å gjennomføre prosedyren.

Hvordan fortynne allergener for ASIT?

Nøyaktigheten av bruk av medisinen bør forklares til legen. Hvert stoff har sine egne egenskaper som skiller det fra resten. Imidlertid er det en generell tilnærmet ordning for fremstilling av et sublingualt allergen:

  1. Strengt bestemt mengde medikamentet droppes i en skje, hell en liten mengde vann;
  2. Hell agentet under tungen, hold det der i et par minutter, svelg det;
  3. Påfør stoffet bør være en time før eller en time etter måltider;
  4. Hvis en enkelt dose anbefales, bør dette gjøres ved sengetid, ikke tidligere enn en time etter måltider;
  5. Legemidlet brukes under betingelse av streng overholdelse av regimet og dietten.

Er ASIT effektiv mot mold allergier?

Ja, det er "vaksiner" for et stort antall muggsvampe (Kladosporium, Aspergilus, Alternaria, Penicillium og alle slags kombinasjoner).

Hvorfor mages magen under behandling av ASIT?

Når det administreres sublinguelt, går stoffet inn i mage-tarmkanalen. Faktisk er magesmerter en manifestasjon av matallergi. Det utvikler, i henhold til ulike studier, hos 8-45% av de som gjennomgår behandling, det krever ingen terapi og går alene innen kort tid.

Når skal du starte ASIT på bjørk?

Det er best å starte behandlingen noen måneder før blomstringen. Gjennomsnittlig, bjørkblomstrer i midten av april - mai, henholdsvis, tar stoffene kan startes i november-desember.

Alkohol og ASIT-kompatibel?

I prinsippet, ja, alkohol blokkerer ikke virkningen av narkotika. Det skal imidlertid huskes at mange drinker er laget på grunnlag av ganske allergeniske produkter, og derfor kan de selv tjene som allergener. I dette tilfellet vil drikke alkohol bli ansett som et brudd på kostholdet.

Kan jeg få influensavaksine for ASIT?

Nei. På tidspunktet for behandlingen avbrytes alle antigeneffekter, inkl. vaksinasjoner.

Ill under ASIT - hva skal jeg gjøre?

Det er nødvendig å avbryte medisinen til full gjenoppretting, og deretter fortsette behandlingen etter å ha konsultert med en allergiker.

Så, konklusjonene fra ovenstående er som følger:

  • ASIT er effektiv;
  • Når du følger behandlingsregimet, er det trygt;
  • Resultatet varer i mange år;
  • Systemet fortsetter å forbedre seg;
  • Kostnadene kompenseres ved ytterligere nektelse av å bruke antiallergiske stoffer i fremtiden.

Vurderinger av antigen-spesifikk immunterapi er svært forskjellige. Det er de som hun hjalp med å bli kvitt allergier. Tidligere, tunge symptomer, folk går gledelig på våren langs gaten, lukter blomster, slår katter og lever et fullt liv. Samtidig er det de som, etter å ha brukt mye tid og penger, ikke oppnådde effekten.

I denne forbindelse, i dilemmaet "immunterapi for allergier: for og imot", er svaret ganske «for». Det er bedre å prøve og ikke å oppnå ønsket resultat enn å ikke prøve i det hele tatt.

om de tyske sledene BABY DREAM... vi ønsker å kjøpe dem, men noe tilbakemelding om dem er ikke veldig på internett, jenter, som eier slike sleider, vær så snill å skrive hvordan de er komfortable / nei, veldig tung, komfortabel kryss over...

Krevende behov for anmeldelser om Canon 7D.

Venner. Kjære og profesjonelle. De tilbyr et Canon 7D kamera, bu. Umiddelbart gjør en reservasjon, jeg kan ikke kjøpe et nytt av dette nivået. Hvis noen hjelper med tilbakekallingen, vil jeg være veldig takknemlig. Takk

Ser anmeldelser Vityazevo, Gelendzhik

Jenter, jeg ber om råd. Hvem hvilte der. Leter du etter vurderinger på hoteller og pensjonater. Vi skal hvile i Vityazevo og Gelendzhik. Vennligst skriv til noen hvor du likte (eller ikke likte). 1. Navn2. Pris per rom3. Strand sand eller småstein....

HURTIGT BEHØR RESERVERER OM BONDARENKO

God dag! Jenter, vi har behov for tilbakemelding på Bondarenko V.N. Mor og barn På internett, er alle anmeldelser om det bra, det er ingen negative i det hele tatt. Jeg vil være sikker på at anmeldelsene ikke er skrevet om deg selv elskede. Gjorde henne

Heldigvis trenger tilbakemelding!

Jenter, hva kan du si om Baby Ono elektrisk brystpumpe? Vi trenger virkelig din tilbakemelding!

Klinik Spizhenko Kiev, trenger din tilbakemelding!

God kveld, forumchanki! Vi trenger virkelig objektive vurderinger om denne klinikken, det er informasjon på den offisielle nettsiden, men jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger fra ekte pasienter - kanskje hvem vet? Vær så snill!

Mr.Doors. Leter du etter presserende vurderinger.

Endelig fullført reparasjoner på gangen. Krevende trenger en garderobe. Jeg tenker på Mr. Dors, men noe vurderinger på Internett er ikke veldig. Vennligst hjelp jenter. Hvem bestilte møbler der? Som de har med tiden for produksjon, kvalitet...

haster. trenger anmeldelser!

Hensikten med min lidenskap JOBOBI S409. Selv om jeg bare ble forelsket i henne. Hjem før vinket bare hans tempel nå vri. Det kom til det punktet at hun drømte meg. Generelt vil jeg veldig mye, men informasjonen om henne er veldig...

Leter du etter ekte vurderinger. Haster!

Hei alle =))) Alle kommende helligdager))) resten er under katten.... Oh jenter =))) Jeg skal snart være 37 år gammel, trøtt som en hund, og allerede en tilstand av apati ruller noen ganger, datteren min vokser opp og det er ikke at hun sparker, hun har rett og slett ikke noe sted der, jeg gjør det ikke...

Jeg forstår forfatteren veldig bra, i flere år forsøkte jeg å håndtere bjørkallergi bare med antihistaminer selv, men det var ingen særlig effekt. Hvis du svelger en håndfull piller, bare plant magen, eller noe verre. Asit vil bli tilbudt meg av en allergist i klinikken, jeg var uenig uenig, men da leste jeg, tenkte og bestemte meg. Injiseringer er ikke prikkede, jeg tar dråper under tungen, det er etter min mening veldig praktisk og ikke vanskelig å utføre. Det er nå det tredje året, den siste er oppnådd, resultatene er tilfredsstillende, det er ingen vårflow fra nesen, hovne øyne, nysing permanent. Jeg starter fra november til våren for å ta en dråpe. Jeg tror, ​​etter ferdigstillelse, vil jeg skrive min egen omfattende gjennomgang.

Alustal med allergener: egenskaper av stoffet, vurderinger og analoger

Allergier er et stort problem for mange mennesker. Men moderne medisin kan tilby en pålitelig måte, ikke bare for å midlertidig arrestere sine symptomer, men også å kvitte seg med det for alltid.

En av dem er allergen-spesifikk immunterapi, som er en serie subkutane injeksjoner.

De bør redusere kroppens følsomhet for visse stimuli. Et av stoffene som er mye brukt til dette er Alustal.

Generell informasjon om verktøyet

Alustal er et stoff som inneholder et allergen. Produksjonsfirmaet opererer i mange land rundt om i verden, og merkevaren har mange variasjoner. I Russland er det imidlertid bare to versjoner av dette stoffet tilgjengelig - dette er "Allergen of House dust mites" og "Allergen of meadow grass pollen". Disse alternativene, henholdsvis, brukes til å redusere følsomheten for gress og hjemme støvmidd.

Verktøyet har formen av en homogen suspensjon, som kan være hvit og gulaktig.

struktur

Vurder sammensetningen av medisiner.

"Allergen av husstøvmider":

  • aktiv ingrediens - et ekstrakt av allergener fra flått av to typer i like store mengder;
  • Hjelpekomponenter - natriumklorid, fenol, aluminiumhydroksyd, vann for vaksiner, mannitol.

Meadow Grass Pollen Allergen:

  • aktiv ingrediens - korn pollen ekstrakt;
  • hjelpestoffer - natriumklorid, fenol, aluminiumhydroksyd, vann for vaksiner, mannitol.

pakking

En plastboks som inneholder et sett med flasker med gummipropper og lommer. Antall flasker i settet - fire. Hver flaske inneholder 0,5 ml av stoffet. Inkludert er en bruksanvisning for bruk.

Farmakologisk aktivitet

Verktøyet, uavhengig av spesifikk aktiv ingrediens, påvirker kroppen. Dette er at rette:

  1. Fremmer utseendet av antistoffer som motstår allergenet.
  2. De provoserer en immunrespons - immunforsvaret husker allergenet i lang tid og tilpasser seg for å undertrykke det.
  3. Reduserer graden av reaktivitet av celler som er involvert i allergiske reaksjoner.

Handlingsmekanisme

Virkningsmekanismen til Alustal er ikke fullt ut forstått. Det terapeutiske kurset fører ideelt til det faktum at immunsystemet gjennom T-lymfocytter begynner å reagere annerledes enn stimulus. Kroppen øker produksjonen av antistoffer som er ansvarlig for redusert følsomhet over for allergenet.

vitnesbyrd

Legemidlet er indikert for bruk i tilfelle en allergisk reaksjon på pollen av korn eller støvmidd. Reaksjonen tar form:

  • rhinitt;
  • konjunktivitt / rhinokonjunktivitt;
  • Sesongalma mild eller moderat alvorlighetsgrad.

I tillegg er verktøyet brukt til vedlikeholdsbehandling.

Kontra

Som med alle legemidler har dette verktøyet en rekke kontraindikasjoner, uavhengig av typen. Disse inkluderer:

  • nyreproblemer - feil;
  • ondartede svulster, onkologiske sykdommer;
  • alvorlige former for bronkial astma
  • Overfølsomhet overfor enhver komponent av verktøyet;
  • noen sykdommer i immunsystemet.

Instruksjoner for bruk

Behandlingen utføres kun av en spesialist allergiker i et spesielt utstyrt rom. I dette tilfellet må det være en gruppe medikamenter som vil stoppe de mulige bivirkningene ved bruk av stoffet - anti-allergiske, kortikosteroider, adrenalin og B-adrenomimetika. Innen en halv time etter injeksjonen skal pasienten være under oppsyn av en spesialist.

I tillegg bør følgende regler følges:

  1. Du bør kun bruke emballasjen, hvis holdbarhet ikke er utløpt.
  2. Det er nødvendig å følge behandlingsregimet - hver flaske er utformet for et bestemt stadium av kurset.
  3. Før bruk skal flasken med stoffet ristes godt.

Injeksjonen er laget under huden, med en 1 ml sprøyte og en gradient på 1 til 100. Doseringen bør følges svært nøye. Overstigende indikert dose for en enkelt injeksjon kan føre til bivirkninger, en reduksjon kan redusere effektiviteten av behandlingen.

Introduksjonsøkten er laget ikke mer enn en gang i uken. Første kurset er designet for 17 uker. Vedlikeholdsbehandling varer fra 3 til 5 år.

Alustal av alle slag er designet for et omfattende behandlingsforløp. Doseringen avhenger av scenen i kurset og pasientens personlige følsomhet. For første fase er det et behandlingssystem som er felles for alle varianter av legemidlet, som presenteres i følgende tabell:

Beholdere varierer i farge på hetten: 0,01 IR / ML - grå, 0,1 IR / ML - gul, 1 IR / ML - grønn, 10 IR / ML - blå.

Ved vedlikeholdsbehandling utføres vaksinasjon en gang hver annen uke med en dose på 0,8 ml fra et hetteglass på 10 IR / ML.

overdose

Overskridelse av dosen av stoffet i et bestemt stadium av behandlingen kan føre til overdosering. Overdosering øker kraftig de ubehagelige effektene og øker sjansene for manifestasjonen.

Ved overdosering bør symptomatisk behandling utføres avhengig av den spesifikke effekten. Som regel stoppes de av antihistaminer og kortikosteroider.

Hjemme, overdose er ikke fjernet I tilfelle ubehagelige virkninger på grunn av overdosering, bør du umiddelbart informere allergikeren.

Bivirkninger

Alustal, som alle andre sterke stoffer, har en rekke bivirkninger. Sannsynligheten for deres forekomst avhenger av pasientens individuelle egenskaper og forholdene i kurset. Mulige ubehagelige sammenhenger er presentert i tabellen:

De oppførte reaksjonene avsløres på et stadium av kliniske studier. Den praktiske anvendelsen av Alustal i medisinsk praksis har vist andre konsekvenser:

  • larynx ødem;
  • hvesende i halsen;
  • oppkast;
  • fysisk ubehag;
  • asteniske forhold
  • hovne lymfeknuter;
  • felles smerter;
  • muskel smerte;
  • betennelse med dannelsen av knuter;

Utseendet til noen av disse effektene krever umiddelbar behandling til legen.

Graviditet og amming

Effekter som Alystal av en eller annen serie kan ha på fosteret og selve den gravide kvinnens kropp, er ikke studert. Derfor, vanligvis under graviditet, er opprinnelig behandling suspendert. Vedlikeholdsbehandling kan fortsettes dersom den behandlende legen tar avgjørelsen basert på pasientens generelle tilstand.

Det er heller ingen data om samspillet mellom midlene med morsmelk, og derfor under amming blir ikke kurset brukt.

Kompatibilitet med andre stoffer

Alustal er godt kombinert med medisiner for behandling av allergier - antihistaminer og kortikosteroider.

Absolutt er det umulig å tillate kombinasjonen av en hvilken som helst serie Alustal med B-blokkere og stoffer som inneholder aluminium. Legemidler som inneholder aluminium kan ha en farlig effekt på mennesker med nyreproblemer.

Alustal bør ikke kombineres med antidepressiva i de to gruppene - MAOI og trisykliske. Det handler ikke om samspillet med stoffet selv, men med deres inkompatibilitet med epiperin, et stoff som kan brukes under kurset for å redusere den allergiske reaksjonen.

Spesielle instruksjoner

Alustal er et kraftig stoff, og bruken av dette bør ta hensyn til flere faktorer. Blant dem er:

  1. Hvert hetteglass inneholder en annen konsentrasjon av det aktive stoffet, slik at bruksbestemmelsen ikke kan endres.
  2. Legemidlet er veldig kresen om doseringen, det må beregnes strengt i henhold til instruksjonene. Endring av dosen er bare tillatt i spesielle tilfeller. Denne beslutningen er laget av en allergiker.
  3. Legemidlet bør kun administreres under huden. Innføringen av Alustal i fartøyene kan forårsake ubehagelige konsekvenser.
  4. Intervaller av økter kan heller ikke endres, spesielt i retning av hyppigere. Hvis behandlingen avbrytes av en eller annen grunn, fortsetter den også i henhold til instruksjonene, der det foreligger spesielle instruksjoner om dosering for disse tilfellene.
  5. Behandling kan bare startes etter stabilisering av antiallergene terapi, med tanke på pasientens generelle tilstand og sin individuelle følsomhet overfor aktive stoffer.
  6. I tillegg er det terapeutiske kurset uforenlig med smittsomme sykdommer.
  7. Behandlingen bør stoppes dersom pasienten har hatt et astmaanfall.

Meninger om midler

Noen få anmeldelser om stoffet med forskjellige allergener etter bruk:

Siden barndommen har jeg vært allergisk mot gresspollen. Det er veldig vanskelig å bo om sommeren, spesielt hvis du forlater byen. Venner informerte Alustal. Jeg har gått gjennom terapi i et år nå. Noen ganger kløe, det gjør det ofte vondt etter vaksinasjoner, men generelt er det lykkelig. Jeg la merke til at det ikke er så vanskelig å slappe av i naturen. Priser, men biter, men hva kan du gjøre.

Anna Ivanovna, 37 år gammel

Jeg prøvde Alustal fra støvmidd. En allergiker anbefales etter et sterkt angrep. Jeg går til klinikken i nesten et halvt år og legger merke til at allergimedisiner ikke lenger er nødvendig så ofte. Følelser etter økten er ikke det hyggeligste, men du kan lide.

Sergey Mikhailovich, 43 år

I min praksis ble flere pasienter enige om å ta kurset. Behandlingsregimet selv, etter min mening, er lovende - faktisk er toleranse for allergenet overført til pasienten. Spesielt er Alyustal imidlertid ikke fullt ut forstått, og det er alltid risiko for bivirkninger.

Anatoly Vladimirovich, en allergiker

Denne typen terapi er svært krevende - til pasienten og fremfor alt til legen selv. Det er mange subtiliteter som bare en erfaren spesialist kan fange. Effektiviteten av behandlingen med 50% avhenger av legenes kvalifikasjoner og kompetanse. Et stort antall bivirkninger, selvfølgelig, fanger øyet. Det er fornøyde pasienter, det er de som av en eller annen grunn stoppet behandlingen og kom ikke tilbake.

Nina Romanovna, allergiker

Fordeler og ulemper med stoffet

Basert på vurderinger, kan vi skille mellom fordeler og ulemper ved stoffet Alustal. Ubetinget pluss - høy effektivitet.

Ulempene er de høye kostnadene ved rusmiddelet i Russland, et stort antall bivirkninger og mangel på kunnskap om visse aspekter av stoffets virkning på kroppen.

Legemidlet, uavhengig av serien, har bare en form for utgivelse. Prisen på Alustal "Allergen av husstøvmider" er i gjennomsnitt 7 000 rubler.

Meadow Grass Pollen Allergen Kostnader 7.500. Prisene kan variere etter region. Den nedre terskelen av prisen på begge alternativene - 5500 rubler per pakke.

Vilkår for lagring

Temperaturoppbevaring av stoffet - fra 2 til 8 grader Celsius. Å gå utover dette området fører til skade på stoffet. Det er spesielt farlig å fryse.

Holdbarhet - 18 måneder. En utløpt Alystal i noen serie er helsefarlig.

Salgsbetingelser for apotek

Det er kun utgitt på resept.

analoger

Verktøyet har flere innenlandske og utenlandske analoger. Blant dem er:

  1. Serie "Staloral" fra samme produsent. Difter i form av utgivelse - det er sublinguale dråper. De resterende egenskapene er identiske med Alustraul. Det er vanligvis dyrere.
  2. Lays Dermatophagoidas er et italiensk middel for Lofarma. Tilgjengelig i pilleform. Det har færre bivirkninger og mindre risiko for overdoseringskomplikasjoner.
  3. "En blanding av flått" fra den tsjekkiske produsenten. Tilgjengelig i form av dråper. Avviker i en liten mengde bivirkninger.
  4. Produkter "Biomed". Den har et bredt utvalg av allergener og lave priser - fra 250 til 450 rubler per pakke. Blandingene er beregnet til injeksjonshastighet.
For Mer Informasjon Om Typer Allergier